Het maken van een schoolfoto op de middelbare school

De herinnering aan de schoolfotograaf

Kunt u zich nog wat herinneren van de basisschool tijd? Vaak is deze tijd een periode die veel mooie herinneringen met zich meebrengt. Één van die leuke momenten die nog velen zich herinneren was de komst van de schoolfotograaf. Wanneer de schoolfotograaf langskwam was de hele school altijd in rep en roer. De schoolfotograaf moest acht klassen fotograferen, maar wist het ondanks deze grote aantallen altijd weer voor elkaar te krijgen om alle kinderen goed op de foto te zetten. Gelukkig is dit leuke jaarlijkse moment op de basisschool niet verloren gegaan. Want nog steeds is het maken van een schoolfoto op de basisschool of een schoolfoto middelbare school of een jaarlijkse traditie.

De komst van de schoolfotograaf

Kinderen kijken altijd uit naar het moment dat de schoolfotograaf langskomt. Thuis hebben ze al bedacht wat voor kleding ze aandoen en de haren worden extra goed gekamd. Eenmaal op school staan ze meestal te popelen totdat ze eindelijk aan de beurt zijn. Natuurlijk zijn er altijd kindjes die de komst van de schoolfotograaf een beetje spannend vinden. Gelukkig weet de schoolfotograaf dit altijd goed op te lossen. Schoolfotografen zijn ervaren op het gebied van het maken van foto's van kinderen. Door het maken van een grapje of door het kind gerust te stellen, weet de fotograaf altijd snel een lach op het gezicht te toveren. Niet alleen de kinderen vinden de komst van de schoolfotograaf een leuke gebeurtenis. Ook ouders kijken uit naar dit jaarlijkse moment. Het is altijd weer leuk om te zien hoe het kind dit jaar weer op de foto is komen te staan. 

Elk jaar weer een verandering 

Een voordeel aan het jaarlijks maken van schoolfoto's is dat er een mooi overzicht ontstaat. Door dit overzicht is goed te zien wat voor veranderingen er in het uiterlijk zijn ontstaan in de loop der jaren. Deze veranderingen gebeuren onopgemerkt, maar door het jaarlijks maken van een foto is dit goed te zien. Leg alle foto's naast elkaar en u zult verbaasd zijn hoe het uiterlijk in één jaar kan veranderen. Het is erg leuk om dit overzicht te bewaren in plakboeken en het later nog eens te bekijken. De schoolfotograaf maakt behalve individuele foto's ook klassenfoto's. Ook het terugzien van de klassenfoto's is altijd weer een leuke bezigheid. Sommige vergeten klasgenoten worden door het zien van de foto's weer herinnerd. Deze herinneringen roepen vaak weer andere herinneringen op waardoor er teruggedacht kan worden aan veel leuke momenten.  


Delen